Recipe of Favorite بيتزا بالصدر الدجاج والنقائق الدجاج

بيتزا بالصدر الدجاج والنقائق الدجاج.

بيتزا بالصدر الدجاج والنقائق الدجاج

Hey everyone, hope you are having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, بيتزا بالصدر الدجاج والنقائق الدجاج. It is one of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a bit unique. This will be really delicious.

بيتزا بالصدر الدجاج والنقائق الدجاج is one of the most well liked of recent trending foods in the world. It's enjoyed by millions every day. It is easy, it is quick, it tastes yummy. بيتزا بالصدر الدجاج والنقائق الدجاج is something which I have loved my entire life. They are nice and they look fantastic.

To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can cook بيتزا بالصدر الدجاج والنقائق الدجاج using 22 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve that.

The ingredients needed to make بيتزا بالصدر الدجاج والنقائق الدجاج:

  1. Prepare 1 كوب of ماء دافئ.
  2. Make ready 2 ملعقة of حليب بودرة.
  3. Make ready 2 ملعقة of زيت.
  4. Prepare 1 ملعقة of سكر.
  5. Prepare 1 ملعقة of خميره.
  6. Take 1 ملعقة of خل.
  7. Make ready of ملح.
  8. Make ready of دقيق للعجن.
  9. Make ready 2 of صدر دجاج.
  10. Make ready of نقائق دجاج.
  11. Get 2 of بصل.
  12. Take 2 of طماطم.
  13. Prepare of زيت.
  14. Get of فلفل رومي.
  15. Get of فلفل حار.
  16. Take 3 فصوص of ثوم.
  17. Prepare 1 ملعقة صغيرة of بهارات كري.
  18. Get 1 ملعقة صغيرة of كركم.
  19. Prepare of صلصة طماطم.
  20. Make ready of مايونيز.
  21. Take of زيتون مقطع.
  22. Prepare of جبنة موزاريلا.

Instructions to make بيتزا بالصدر الدجاج والنقائق الدجاج:

  1. لتحضير العجينة: أخلطي الخميرة مع السكر والماء الدافئ في وعاء صغير أنخلي الدقيق مع الملح في وعاء كبير إفتحي فجوة في الوسط وأضيفي الزيت وخليط الخميرة.
  2. إدعكي المكونات جيداً بيديك للحصول على عجينة متماسكة يمكن إضافة القليل من الماء عند الحاجة ضعي العجينة على مسطح مرشوش بالدقيق وادعكيها 10 دقائق إضافية، ثمّ انقليها إلى وعاء مدهون بقليل من الزيت غطّي الوعاء وضعيه في مكان دافئ لمدّة 30 دقيقة أو حتى يتضاعف حجم العجينة.
  3. في قدر، حمّي الزيت وشوّحي فيه الصدور المقطع والنقائق حتى يتجانس.
  4. نكّهي بالملح، الفلفل الحار والبهارات الكري والكركم أخلطي المكوّنات جيداً.
  5. لتحضير البيتزا: إدعكي العجينة مجدداً واصنعي منها 2 دوائر، ضعي دوائر العجين في صينية مدهونة بالقليل من الزيت.
  6. ادهني بالصلصة والمايونيز على الدوائر وضعي فوقها الدجاج، والنقائق والطماطم شرائح والفليفلة الملونة،والبصل، والزيتون، رشّي الجبن على الوجه أخبزي البيتزا في الفرن لحوالى 20 دقيقة أو حتى تحمرّ العجينة ويذوب الجبن.

So that's going to wrap it up for this special food بيتزا بالصدر الدجاج والنقائق الدجاج recipe. Thank you very much for your time. I am confident you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Post a Comment

Previous Post Next Post