Recipe of Award-winning المندي على الطريقة الخليجية

المندي على الطريقة الخليجية.

المندي على الطريقة الخليجية

it's Jim, welcome to my recipe page. Today, we're going to make a special dish, المندي على الطريقة الخليجية. One of my favorites. This time, I'm gonna make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

المندي على الطريقة الخليجية is one of the most favored of recent trending foods in the world. It's enjoyed by millions every day. It's simple, it is fast, it tastes yummy. They're fine and they look fantastic. المندي على الطريقة الخليجية is something that I have loved my whole life.

To begin with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have المندي على الطريقة الخليجية using 35 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve it.

The ingredients needed to make المندي على الطريقة الخليجية:

  1. Get 8 قطع of دجاجة مقطعة.
  2. Make ready 3 كوب of رز.
  3. Take قطع صغيرة of بصلة صغيرة.
  4. Prepare 4 ونصف كوب of ماء دافي.
  5. Take 4 حبات of فلفل اخضر قطع صغيرة.
  6. Take 4 حبات of طماطم قطع صغيرة.
  7. Prepare of البهارات الصحيحة للرز.
  8. Prepare عود of قرفة.
  9. Make ready 6 حبات of قرنفل.
  10. Prepare 8 حبات of حبهان (هيل).
  11. Make ready معلقة صغيرة of كركم.
  12. Take 2 معلقة صغيرة of ملح.
  13. Get of زيت او سمن او خليط منهم.
  14. Make ready of بهارات تتبيلة الدجاج.
  15. Prepare ½ معلقة صغيرة of حبهان بودر (هيل).
  16. Get معلقة ونصف صغيرة of بهار مشكل ويفضل البهار الخليجي ان وجد.
  17. Get معلقة صغيرة of ملح.
  18. Take ¼ معلقة صغيرة of فلفل اسود.
  19. Prepare 1/2 معلقة صغيرة of بابريكا.
  20. Prepare 1/2 معلقة صغيرة of فرنفل بودر.
  21. Prepare معلقة صغيرة of كركم.
  22. Get 1/2 معلقة صغيرة of لومي بودر.
  23. Get معلقة ونصف صغيرة of كزبرة بودر.
  24. Take معلقة صغيرة of قرفة بودر.
  25. Take 4 ملاعق كبيرة of عصير ليمون.
  26. Make ready 2 معلقة كبيرة of زيت.
  27. Take of صلصة الدقوس.
  28. Make ready of فلفلة خضرة مقطعة.
  29. Prepare 2 حبة of طماطم مقطعة ارباع.
  30. Make ready of بصلة مقطعة ارباع.
  31. Prepare فصين of توم.
  32. Take of عصير نصف ليمونه.
  33. Make ready معلقة صغيرة of خل.
  34. Take قليل of من الماء اذا لزم الامر.
  35. Prepare of ملح.

Instructions to make المندي على الطريقة الخليجية:

  1. في طبق يوضع الدجاج وتوابل الدجاج وتقلب جيدا وتترك في التلاجة على الاقل ساعة ويمكن اكتر حتى تتشرب النكهات.
  2. في كسرولة على النار يوضع الزيت او خليط من السمن والزيت ثم يوضع البصل المفروم ويقلب ثم الرز ةيقلب مع اضافة الكركم والفلفل والطماطم والتوابل الصحيحة ويقلب قليلا ويبعد عن النار.
  3. يوضع خليط الرز في صينية فرن ويضاف الماء الساخن ويغطى بطبقتين من ورق الفويل ويعمل فتحات بخلة اسنان على سطح الفويل ثم يوضع الدجاج ويغطى بالفويل جيدا.
  4. يوضع في الفرن على الرف الوسط على حرارة 200 حتى ينضج وفي اخر 10 دقائق يرفع الفويل حتى يتحمر الدجاج ويقدم.
  5. صلصة الدقوس.
  6. في البروسيسور او الكبة يوضع البصل والطماطم والتوم والفلفل الاخضر والخل والليمون وقليل من الماء اذا لزم الامر ويخلط جيدا ويعدل الطعم حسب الذوق ويقدم بجانب المندي.

So that's going to wrap it up for this exceptional food المندي على الطريقة الخليجية recipe. Thank you very much for your time. I'm sure that you will make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

إرسال تعليق

أحدث أقدم