Recipe of Perfect الكبسة على طريقتي

الكبسة على طريقتي.

الكبسة على طريقتي

Hey everyone, The first thing that you need to understand is the different terminology you will find in recipes actually means. There are lots of new and sometimes foreign sounding terms you will see in common recipes. These terms can mean that the difference in recipe failure or success. You should be able to find a good section in virtually any inclusive cook book which explains different definitions for unfamiliar terminology. If you aren't absolutely sure what is meant with"folding into the eggs" it is in your interests to look it up. Today, we're going to make a distinctive dish, الكبسة على طريقتي. One of my favorites food recipes. For mine, I will make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

الكبسة على طريقتي is one of the most favored of current trending foods on earth. It's simple, it is fast, it tastes delicious. It is appreciated by millions daily. الكبسة على طريقتي is something that I have loved my entire life. They are fine and they look fantastic.

To begin with this recipe, we must prepare a few components. You can have الكبسة على طريقتي using 13 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve that.

The ingredients needed to make الكبسة على طريقتي:

  1. Take of دجاجة كامله.
  2. Prepare 3 أكواب ونصف of من الرز.
  3. Make ready 3 حبات of بصل مقطعة إلى مكعبات متوسطة الحجم.
  4. Make ready حبتان of من الطماطم مقطعة لمكعبات متوسطة الحجم.
  5. Get ملعقة كبيرة of من معجون الطماطم.
  6. Take of زيت.
  7. Make ready of البهارات السبعة.
  8. Get ملعقتان of كركم.
  9. Take of أي بهارات موجودة عندك.
  10. Get مكعب of ماجي.
  11. Take of ملح حسب الرغبة.
  12. Prepare of بصل مقلي للتزيين.
  13. Take of ورق غار.

Steps to make الكبسة على طريقتي:

  1. 🌺بسم الله🌺، أولا حنقطع البصل لمكعبات متوسطة الحجم بعدين حنشغل النار ونحط الزيت في القدر وفوقو البصل ونخليه ع النار لحد مايصير لونو شبه بني بعدين نضيف البهارات السبعة وصلصة الطماطم لحد مايصير لون البصل بني تماااماً. الكبسة على طريقتي
    الكبسة على طريقتي
    الكبسة على طريقتي
  2. بعد كذا نضيف الطماطم والكركم والبهارات ونخليه ع النار لمدة دقيقتين تقريبا. الكبسة على طريقتي
  3. ثانياً نضع عليه الدجاج المقطع ونقلب كويس عشان ياخذ الدجاج النكهة. الكبسة على طريقتي
  4. ثالثاً نضيف الماء على الدجاج لحد مايوصل الماء فوق الدجاج بشوي ونخليه على النار لمدة ربع ساعة تقريبا. الكبسة على طريقتي
  5. رابعاً بعد مرور ١٥ دقيقة نخرج الدجاج من القدر ونحطو في صحن ، ثم نضيف الرز على الماء المتبقي من الدجاج ونضيف كمان زيادة من الماء، تقريباً لحد مايغطي الماء الرز ونخليه ع النار لمدة ٢٠ دقيقة تقريباً وفي هذي الأثناء نحط الدجاج اللي طلعناه من القدر بالفرن لحد مايتحمر من فوق.
  6. خامساً نطلع الرز بعد مرور ٢٠ دقيقة ونحطو في صحن التقديم، وكمان نطلع الدجاج من الفرن ونحطوا فوق الرز ونزينوا بالبصل المقلي و الليمون وبس هذي كانت وصفتنا لهذا اليوم وان شاء الله كانت واضحة لكم وأي سؤال انا جاهزة☺️ وللملاحظة تطبيقكم ورأيكم في الوصفة يسعدني🤗🌹.

So that is going to wrap it up with this special food الكبسة على طريقتي recipe. Thanks so much for your time. I am confident that you will make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Post a Comment

Previous Post Next Post