طاجن مكرونة بالسجق.
it is Louise, welcome to my recipe site. Today, I will show you a way to prepare a special dish, طاجن مكرونة بالسجق. It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a bit tasty. This will be really delicious.
طاجن مكرونة بالسجق is one of the most popular of recent trending foods on earth. It's appreciated by millions every day. It's simple, it is quick, it tastes delicious. طاجن مكرونة بالسجق is something that I have loved my whole life. They are fine and they look fantastic.
To get started with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can have طاجن مكرونة بالسجق using 11 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve it.
The ingredients needed to make طاجن مكرونة بالسجق:
- Take 1/2 كيس of مكرونة او 200 جم.
- Get 2 كوب of عصير طماطم.
- Prepare 1/4 كيلو of سجق.
- Get 1/4 كوب of حليب.
- Take 1/4 كوب of من كريمة الطبخ.
- Make ready of "بهارات":.
- Make ready of ملح.
- Make ready of فلفل.
- Take of بابريكا.
- Prepare of بودرة بصل.
- Prepare of جبنة موتزاريلا حسب الرغبة.
Steps to make طاجن مكرونة بالسجق:
- نسلق المكرونة لمده ١٠ دقايق ونتاكد انها لم تنضج كاملة ونضعها جانبا وناخذ كوب من مياه السلق لاستخدامها لاحقا لانها تحتوى على نشا المكرونة.
- نضع ملعقة سمن طبيعيى صغيرة ثم نضع السجق مقطع قطع صغيرة الى ان يحمر نضع فوقه عصير الطماطم وكوب مياه سليق المكرونة ونتركهم على النار لمده ٢٠ دقيقة.
- ثم نضيف كوب الكريمه والمكرونة ونتركهم لمده ٥ دقايق على النار ونضيف البهارات.
- فى هذه الاثناء ناتى بالبرام ونضع فيه الحليب مع نصف ملعقة سمن صغيرة ونبتدى نسخن الفرن على درجة حراره ١٨٠درجة.
- نضع طبقتين من المكرونة بالسجق فى البرام ونضيف الجبنة الموتزاريلا ثم نضيف المكرونة ثانيا وطبقة جبنة من فوق تانى.
- نضعها فى الفرن لمدة ١٥ دقيقة وبالهنا والشفا 😋😋.
So that's going to wrap this up for this special food طاجن مكرونة بالسجق recipe. Thanks so much for reading. I'm confident that you can make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!