Easiest Way to Make Perfect تشيكن تيكا ماسالا

تشيكن تيكا ماسالا.

تشيكن تيكا ماسالا

Hey everyone, hope you're having an incredible day today. Today, we're going to make a distinctive dish, تشيكن تيكا ماسالا. It is one of my favorites. This time, I am going to make it a little bit unique. This will be really delicious.

تشيكن تيكا ماسالا is one of the most popular of recent trending meals on earth. It's enjoyed by millions every day. It is easy, it's fast, it tastes delicious. تشيكن تيكا ماسالا is something that I've loved my entire life. They're nice and they look wonderful.

To get started with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can have تشيكن تيكا ماسالا using 33 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve that.

The ingredients needed to make تشيكن تيكا ماسالا:

  1. Make ready 3 of صدور دجاج مقطع مكعبات وسط.
  2. Prepare ½ كوب of زبادي كامل الدسم.
  3. Make ready فصين of توم ناعم.
  4. Prepare معلقة صغيرة of جنزبيل مفروم.
  5. Get of عصير نصف ليمونة.
  6. Take معلقة صغيرة of كزبرة بودر.
  7. Get ½ معلقة صغيرة of كركم.
  8. Prepare ½ معلقة صغيرة of كمون.
  9. Prepare معلقة صغيرة of بابريكا.
  10. Take رشة of قرفة.
  11. Get ½ معلقة صغيرة of ملح.
  12. Take ½ معلقة صغيرة of فلفل اسود.
  13. Make ready of زيت لدهن الدجاج.
  14. Make ready of صلصة الماسالا.
  15. Prepare معلقة كبيرة of زيت.
  16. Prepare معلقة كبيرة of زبدة.
  17. Take قطع صغيرة of بصلة مفروم.
  18. Prepare 3 فصوص of توم ناعم.
  19. Get 2 معلقة صغيرة of جنزبيل ناعم.
  20. Take معلقة صغيرة of جراماسالا.
  21. Get 2 معلقة صغيرة of كزبرة بودر.
  22. Get 2 معلقة صغيرة of بابريكا.
  23. Prepare معلقة صغيرة of كمون.
  24. Prepare ½ معلقة صغيرة of قرفة.
  25. Get 2 معلقة كبيرة of صلصة طماطم.
  26. Take 400 جرام of طماطم مقطعة قطع صغيرة.
  27. Prepare ½ كوب of ماء.
  28. Get ¾ كوب of كريمة.
  29. Get معلقة كبيرة of سكر بني او ابيض حسب الرغبة.
  30. Prepare of للتقديم:.
  31. Prepare of رز بسمتى ابيض مسلوق او مطبوخ عادي.
  32. Get of للتزيين:.
  33. Take of كزبرة خضرة.

Instructions to make تشيكن تيكا ماسالا:

  1. في اناء عميق توضع صدور الدجاج والزبادي والتوم والجنزبيل وعصير الليمون والكزبرة والكركم والكمون والبابريكا والقرفة والملح والفلفل ويخلط جيدا ويغطى ويوضع بالتلاجة من 2 الى 3 ساعات.
  2. لعمل الصلصلة في كسرولة يوضع الزيت والزبدة على نار وسط حتى تسيح الزبدة ويوضع البصل ويقلب حتى يصبح شفاف ثم يوضع التوم والجنزبيل والجراماسالا والكزبرة والبابريكا والكمون والقرفة وصلصة الطماطم ويقلب مدة دقيقتين.
  3. تضاف الطماطم والماء ويقلب حتى يغلي مدة ربع ساعة حتى يسمك الخليط ويترك جانبا.
  4. يخرج الدجاج من التلاجة ويفرد على صاج الفرن ويدهن بالزيت ويدخل الفرن مدة 10دقايق حتى ينضج ويشقر لونة.
  5. تضاف الكريمة على الصلصة والسكر وقطع الدجاج ويخلط على النار معا مدة 5 دقايق حتى يتشرب الصوص ويمكن اضافة قليل من الماء اذا احتاج الامر وسمك الصوص اكتر من اللازم.
  6. يقدم الدجاج مع الرز البسمتى ويزين بالكزبرة ويقدم.

So that's going to wrap it up for this special food تشيكن تيكا ماسالا recipe. Thanks so much for reading. I am sure that you can make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

Post a Comment

Previous Post Next Post