Recipe of Quick كبسة اللحم بالقرع والجزر

كبسة اللحم بالقرع والجزر.

كبسة اللحم بالقرع والجزر

Hello everybody, First thing you want to learn is what the different terminology you will find in recipes actually means. There are many brand new and sometimes foreign sounding terms you may see in common recipes. These terms can mean the difference in recipe failure or success. You ought to find a way to obtain a fantastic section in virtually any inclusive cook book that explains the different definitions for unfamiliar speech. If you're not entirely sure what is meant with"folding into the eggs" it really is in your interests to look it up. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, كبسة اللحم بالقرع والجزر. It is one of my favorites food recipes. This time, I will make it a bit unique. This will be really delicious.

كبسة اللحم بالقرع والجزر is one of the most favored of recent trending foods in the world. It's enjoyed by millions every day. It's simple, it is quick, it tastes delicious. كبسة اللحم بالقرع والجزر is something which I have loved my whole life. They're nice and they look fantastic.

To begin with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can have كبسة اللحم بالقرع والجزر using 12 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve that.

The ingredients needed to make كبسة اللحم بالقرع والجزر:

  1. Make ready قطع of لحم بالعظم.
  2. Make ready كوبين of ارز مزه (ابو كاس).
  3. Get of بصله كبيره مقطعة.
  4. Get ملعقة of معجون ثوم وزنجبيل.
  5. Take of عصير حبة طماطم كبيره.
  6. Make ready ملعقة كبيره of معجون الفلفل الحلو او صلصة طماطم.
  7. Make ready قطع of قرع -جزر مقطع.
  8. Make ready of ملح.
  9. Make ready of البهارات الصحيحه::-.
  10. Take 1 of ليمون مجفف- ورق غار - فلفل -كمون - كزبره- يانسون نجمي- هيل وقرنفل -ورق كاري.
  11. Get of البهارات الناعمه::-.
  12. Take ملعقة كبيره of بهار بحريني- فلفل اسود-بهار مشكل-كركم.

Instructions to make كبسة اللحم بالقرع والجزر:

  1. يسخن زيت في قدر الضغط (الكاتم) وتضاف البهارات الصحيحه وتقلب ويضاف البصل ومعجون اللثوم والزنجبيل ويقلبوا ثم يضاف اللحم ويقلب دقيقتين وتضتف البهارات الناعمه وتقلب دقائق.
  2. يضاف الطماطم والصلصة ويقلبوا دقائق ويضاف الماء ويكتم القدر ويترك على النار اربعين دقيقه او اقل حسب نوع اللحم.
  3. بعد استواء اللحم بضاف الملح والفلفل والقرع والجزر ويضتف الماء اذا كان لايكفي ويترك على النار خمس دقائق.
  4. يضاف الارز ويقاس الماء ويترك يغلي حتى يتبقى ماء قليل تخفض النار جداً ويغطى القدر ويتركوا على نار هادئة جداً حتى ينشف الماء ويستوي الارز والقرع.
  5. يترك ربع ساعة او اقل بعد اطفاء النار ثم يغرف ويقدم وبالعافيه.

So that's going to wrap it up for this exceptional food كبسة اللحم بالقرع والجزر recipe. Thanks so much for your time. I'm sure that you can make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Post a Comment

Previous Post Next Post